Tuesday 19 July 2016

[Video pemuda Umno lempar memo] Caj parkir KL naik! Bilanya PEMUDA UMNO nak DEMO?

Selasa, 19 Julai 2016
Oh!! MENTERI 'UMNO' rupanya yg putuskan naik caj parkir KL tu..

Adakah negara kita memang ditadbir oleh penyangak2 berlesen besar ??!!

Korang bising2 pon TETAP JUGA PANGKAH BN. BN JUGA MENANG..

Itulah HAKIKATNYA rakyat Malaysia..
Bila dah kenyang dedak TETAP PANGKAH BN...

Nie kadar paking di KL dah naik tinggi nie, bilanya PEMUDA UMNO nak DEMO?

Shahbudin Husin,

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuRMv3hiwsAa_HXDREgbxYDrFDjLYJyzOax6Y_I8UUDpm7ZVgtTGtSoen5P42_VY20NdZPExuYo8rpCQGvuITuetVbAguuzXYy1OAEkS9D4P-L_Z7Vo53TMQjNlmAc4DV1z_j-eTUElKkG/s1600/ne_02.1.jpg

Rata-rata pengguna kenderaan melahirkan rasa marah dan tidak puas hati dengan tindakan DBKL menaikkan kadar bayaran meletak kereta antara 100 hingga 200 peratus yang sudah dilaksanakan mulai sekarang dan akan berkuatkuasa sepenuhnya pada 1 Ogos depan.

Alasan DBKL bahawa kenaikan itu bertujuan untuk mengurangkan kesesakan lalulintas, menggalakkan wargakota menggunakan pengangkutan awam dan berkongsi kereta dilihat tidak masuk akal kerana sistem pengangkutan awam kita masih jauh ketinggalan, tidak cekap dan belum menyeluruh ke banyak kawasan.
Tengku Adnan Tengku Mansor sebagai Menteri Wilayah Persekutuan ternyata gagal melihat isu bayaran meletak kenderaan ini dalam skop yang lebih luas dan seolah-olah hanya mengikut telunjuk syarikat yang mengusahakan sistem bayaran tersebut.

Yang nyata, beban wargakota akan bertambah lagi dengan tindakan DBKL ini, khususnya mereka yang bekerja di kawasan-kawasan tesebut.
Soalnya, di mana Pemuda UMNO, khususnya Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan dalam isu ini?

Tidak mahukah mereka mengadakan demonstrasi besar-besaran atau menghantar memorandum bantahan kepada DBKL?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPSs_9HHaafduDOgP04RZdeT7DhlJic4iYLHgAfal1TFS1PBqI8nOF3fXzhmZawsSsG_Tv9-1gBUDG2NGFj_gJz781WcE9SRjn09mVG7amcWnk3Vda2vZ-q-DlhWxthzXHDxei8G6qeRhr/s640/blogger-image-970867818.jpg
Bukankah ini masalah yang lebih dekat dengan rakyat berbanding isu duit raya atau dedak yang mereka berdemo sebelum ini? (SH 19/07/2016).
Posted by Kedah Lanie 

PAKATAN HARAPAN BANTAH DBKL NAIKKAN HARGA TEMPAT LETAK KERETA SEHINGGA 150 PERATUS MULAI SEMALAM, 17 JULAI 2016

Penyokong dan Ahli2 Parlimen Pakatan Harapan Wilayah Persekutuan pg ini, 19 Julai 2016, telah mengadakan unjuk rasa di Ibu Pejabat DBKL membantah kenaikan harga tempat letak kereta sekitar Kuala Lumpur yg mencecah sehingga 150 peratus. Selain MP Dap dan PKR dlm WP, turut bersama menyatakan bantahan MP Kuala Krai yg juga Pengerusi Amanah WP, YB Dr Hatta Ramli.

Sumber Dari Amanah Wilayah Persekutuanhttps://m.facebook.com/AmanahWilayahPersekutuan/

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena