Saturday 31 August 2013

Ambang Merdeka! Kibarkan Jalur Gemilang & Kelab (Arak) Baju Kurung...

Sabtu, 31 Ogos 2013
Malaysia Berdaulat
TMI
Pengorbanan: Tanah Tumpah Darahku
kerana mu jalur gemilang,,,, merdeka....
Ni sambut merdeka sebenar rasanya,,, merdeka dari dari kehidupan dunia.... siapa yang duk anjur macam ni semua,,, tak payahlah nak kata sesiap lagi, pakat [akat sendiri fikiaq la,,, ajaran islam suruh buat macam ni.... 
Posted by Manjungmari at Saturday, August 31, 2013  

Malam Merdeka...Kelab (Arak) Baju KurungAmbang Merdeka 3:00 pagi - Perompak larikan lebih RM600,000 selepas pecahkan tiga mesin ATM

KOTA BHARU: Sekumpulan penjenayah melarikan wang tunai sebanyak RM667,906 selepas memecahkan tiga mesin juruwang automatik (ATM) di sebuah bank di Chabang Tiga Pengkalan Chepa di sini, pagi ini. 

Timbalan Ketua Polis Kelantan, Datuk Mazlan Lazim berkata, kejadian kira-kira 3 pagi itu berlaku selepas suspek masuk ke kawasan yang menempatkan ATM itu melalui bumbung belakang bangunan. 
"Penjenayah memotong jeriji besi pintu bangunan dan memotong mesin ATM dengan menggunakan gas oxy (Oxy-Acetylene). 

"Kami percaya ia dilakukan oleh golongan profesional yang mempunyai kemahiran memecah mesin ATM dengan menggunakan gas itu," katanya di tempat kejadian di sini. 

Beliau berkata, penjenayah bagaimanapun tidak memecahkan mesin deposit tunai (CDM) di situ. 

Mazlan berkata, polis menubuhkan pasukan khas bagi mengenal pasti penjenayah melalui kamera litar tertutup (CCTV) yang terdapat di dalam bangunan itu dan kedai berdekatan. 

"Maklumat orang awam amat diperlukan...penjenayah yang memecah mesin ATM ini dipercayai datang ke kawasan ini menaiki kereta. 
"Saya juga mengharapkan supaya pihak bank terus melaporkan kepada kami jika terdapat bangunan kosong di kawasan sekitar premis mereka," katanya. 

Sehingga Ogos lepas, tiga kejadian berkaitan samun mesin ATM berlaku di Pasir Mas dan Pengkalan Chepa, di sini. - BERNAMA
Duek den botingkek tingkek

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena