Wednesday 14 August 2013

MELAYU ISLAM Kempen Pakai Songkok: UMNO dan PAS... fikirkan sejenak...Nasha Dah Mula Dah & Melayu Islam muka tak malu...

Rabu, 14 Ogos 2013
Hikayat Gerombolan Songkok Tinggi..
politiktaikucing.blogspot.com
Untuk memperingati jasa-jasa Askar dan Pejuang Melayu...Alahai!


Remaja Melayu Murtad. Apalah Nak Jadi Ni?
grey (Gambar) Remaja Melayu Murtad. Apalah Nak Jadi Ni?
Kami nak berkongsi cerita dan isu semasa yang terbaru berkenaan remaja Melayu murtad. Hai…lepas satu-satu. Mudah benar sekarang, budak-budak remaja Melayu hati mereka jadi gelap. Gambar di atas sempat dirakam dalam halaman Facebook. 
Nama : Tajul Azri
Umur : 19 Tahun
Negeri : Melaka
Status : Murtad selepas SPM
Ada orang Melaka di sini? Kalau nak diikutkan dah ramai sangat sekarang ini remaja Melayu murtad di Facebook. Siapa ada group lagi. Bukan sikit punya bilangannya. Sangat membimbangkan juga jikalau tiada ditangani dengan segera. Dekat sinilah juga tempat mereka berkumpul bagi mereka-mereka yang dah pun murtad. http://www.facebook.com/groups/117676498244829/
Selain daripada kaunseling, paling pentingnya sekarang ini pihak yang berwajib perlu mencari punca utama sehinga menyebabkan ramai remaja Melayu murtad sekarang ini. Manakala di bawah ini pula gambar yang menunjukkkan perbualan budak hingusan Tajul  Azri ini dengan maknya. Dikatakan, keluarganya masih berusaha untuk membantunya kembali kepada Islam semula.
grey (Gambar) Remaja Melayu Murtad. Apalah Nak Jadi Ni?
P/S : Dunia makin canggih, budak-budak sekarang dah tak macam dulu. Makin berani. Remaja Melayu murtad satu hal, siap berani lagi beritahu satu dunia lagi. Bangga ker?

Kredit : Ohduniaku (Gambar) Remaja Melayu Murtad | Ohduniaku http://ohduniaku.com/remaja-melayu-murtad#ixzz2bs0yApqB


Tujuan kita beramai-ramai memakai Songkok


Tujuan kita beramai-ramai memakai Songkok adalah untuk memperingati jasa jasa Askar dan Pejuang Melayu yang telah mempertahankan Tanah Melayu ini, sesuai dengan pemilihan tarikh 31 Ogos 2013 sebagai Hari Kemerdekaan Tanah Melayu. Walaupun tarikh pertama penayangan adalah 28 Ogos 2013, tetapi 28 Ogos 2013 dilihat kurang sesuai kerana ianya hari bekerja. Kami pasti dengan pengumpulan orang Melayu kali ini, pasti akan ada pihak disana yang tidak suka kita berkumpul memakai Songkok dan mereka pasti akan panas dengan tindakan kita untuk bersatu ini. Antara Page yang membuat kerjasama usaha ini adalah:

1. Saya Sayang Tun Dr Mahathir Mohammad

2. Boikot Barangan Cina DAP

3. Anti Pakatan Rakyat

4. ANTI Semua Salah UMNO - ASSU

5. Anti Bersih

6. Kami Sokong DAP Diharamkan Seumur Hidup

7. Kuasa Pembeli & Pengguna Melayu Islam - KPPMi

8. Media PJ Selatan 

9. Melayu Islam Bersatu Boikot DAP & Kroni 

10. Kami Sokong Buletin Utama TV3

11. Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary Idola Kami 

12. Gerakan Memperkasa Ekonomi Melayu - GAMEM 

13. Analisis Politik Terkini 

14. Ini Kali Lah Gabung 

15. Persatuan Mukabuku Pulau Pinang 

Jom kita ramai-ramai support TANDA PUTERA ... SEBARKAN !!
MMI
GEMPAR: 60% PERATUS REMAJA HILANG DARA SEBELUM 18 TAHUN
07:34  MAKSIAT, MASALAH SOSIAL  
KUALA LUMPUR: Hubungan terlarang membabitkan pelajar sekolah dan remaja semakin membimbangkan, dengan ramai mengaku kehilangan dara menjelang umur 18 tahun dan melakukannya dengan lelaki berlainan. 
kakisembang.com
Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Mashitah Ibrahim berkata, ini berdasarkan soal selidik membabitkan 2,800 responden berusia 15 hingga 25 tahun yang dijalankan sebuah universiti tempatan dengan portal YouthSays.com, baru-baru ini.

“Sebanyak 60 peratus gadis hilang dara menjelang umur 18 tahun, manakala 24 peratus daripada mereka mengaku pernah melakukan seks dengan lima kekasih. 

“Hasil kajian rambang ini mungkin mengejutkan beberapa pihak, tapi inilah ‘reality check’. Kita kena terima hakikat remaja hari ini tahu mengenai seks lebih awal, seawal 10 atau 11 tahun.
groups.yahoo.com
“Majoriti memperoleh maklumat daripada teman sebaya atau Internet, dan ada juga mengenali seks melalui pornografi. Sangat sedikit mendapat pendedahan awal mengenai seks dengan bertanya ibu bapa atau guru,” katanya.

Menurutnya, 74 peratus remaja yang melakukan seks mengaku tidak mengamalkan kaedah perlindungan. 

Malah, 83 peratus memberitahu tidak mengalami kesan negatif daripada tindakan mereka. Separuh daripada mereka berasa ‘bahagia’ kerana pengalaman seks itu.

Kira-kira 30 peratus remaja pula memikirkan seks setiap hari dan 50 peratus tidak pasti mereka ada pengetahuan cukup mengenai seks sebelum mengadakan hubungan. 
tidakbisamenangis.blogspot.com
Malah, berdasarkan soal selidik sama, ada 33 peratus hasil menunjukkan kemungkinan anak gadis yang masih belajar di tingkatan empat pernah melakukan hubungan seks. Dua daripada tiga pelajar melakukan hubungan seks kerana ingin mencuba dan bersuka-suka, manakala selebihnya kerana mengikut kehendak teman lelaki atau diajak kawan.

Statistik Jabatan Kebajikan Masyarakat pula menunjukkan sebanyak 111 kes remaja hamil sepanjang empat bulan pertama pada 2010, menurun berbanding 131 kes sepanjang 2009 dan 107 kes pada 2008.

PBO: terkedu tak reti nak kata apa-apa.

syokkahwin.com

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena