Wednesday, 17 May 2017

[Video Muhyiddin Yassin TERKINI! 'Selamatkan Malaysia, Selamatkan Rakyat'] Untuk anak muda, jangan menjadi tua sebelum tua.

Rabu, 17 Mei 2017

Foto Ustaz Abdul Ghani Samsudin.
Anak muda merupakan sebuah aset yang sangat berharga pada mana-mana organisasi mahupun Parti Amanah Negara bahkan Malaysia sekalipun. Atas asbab itu, penekanan yang kritikal perlu diberikan kepada anak muda. Saya sentiasa prihatin terhadap perkembangan orang muda yang sememangnya perlu diberikan perhatian.

Saya secara peribadi sangat mengalu-alukan mana-mana orang muda untuk berjumpa. Saya kira sehingga kini teratak saya yang berada di Klang itu atau dimana-mana sekalipun, saya akan memberikan komitmen semampu mungkin untuk bertemu mata dengan anak-anak muda ini.

Buat anak-anak muda disegenap pelusuk negara, kalianlah aset berharga untuk masa depan. Jadilah anak muda yang proaktif. Janganlah pasif dan terlalu mengikut rentak orang tua. Pesan saya, janganlah kalian menjadi tua sebelum tua. Teruskan menjuarai zaman muda kalian dengan suluhan dari panduan orang-orang tua. Kerana pujangga arab ada menyebutkan:

حماسة الشباب بالحكمة الشيوخ
Semangat yang ada pada orang muda perlu berpandukan (pengalaman) orang-orang tua.

Foto Parti Amanah Negara.
"Parti politik mengharapkan dapat berbincang dengan SPR mengenai beberapa perkara-perkara yang meragukan. Beliau menyatakan pihak PAKATAN HARAPAN akan datang lagi untuk membuat bantahan kepada SPR agar pilihanraya yang bersih dapat dijalankan"

Ustaz Mohd Fakhrulrazi Mokhtar
Naib Ketua Pemuda AMANAH Nasional

FB PARTI AMANAH NEGARA

https://www.facebook.com/amanahnegara/
 — dengan Mohd Fakhrulrazi Mokhtar.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena