Friday, 19 May 2017

[Video Yang saya mahu, dia (Najib) berhenti, ucap Mahathir] David Teo pelik kenapa dia yang kena minta maaf! Sehari dua ni ada 'dua cerita' yg tidak bagus utk kita semua.

Sabtu, 20 Mei 2017

‘Orang tampar saya, saya perlu minta maaf?’


Pengarah filem Datuk David Teo menyifatkan dunia ini pelik apabila dirinya yang dikasari pada majlis dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) di Putrajaya, Rabu lalu, dituntut untuk meminta maaf.
"Seseorang tampar saya, tetapi saya perlu minta maaf kepada dia dan orang ramai? Dunia yang pelik," katanya yang dipetik oleh portal Free Malaysia Today.
Malaysiakini.
Papan iklan yang dipasang menguar-uarkan program santai bersama Mat Over sempena sambutan Hari Belia di Hulu Terengganu.
Papan iklan yang dipasang menguar-uarkan program santai bersama Mat Over sempena sambutan Hari Belia di Hulu Terengganu.

Selepas insiden melempang, Mat Over makin popular

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu... Peribahasa Melayu ini sesuai untuk menggambarkan 'tuah' yang diperolehi Mat Over atau Sulaiman Yassin.
Setelah menjadi popular kerana menampar Ketua Pegawai Eksekutif Metrowealth Picture (MIG) Datuk David Teo ketika sesi Dialog Tranformasi Nasional 2050 (TN50) bersama Perdana Menteri di Putrajaya malam kelmarin, Mat Over kini menjadi selebriti hangat terutama bagi para penyokong BN.

Sehari dua ni ada dua cerita yg tidak bagus utk kita semua.
1. Seorang pensyarah kanan bertaraf phd yg berasa imannya boleh terancam kerana membaca sebuah biografi. Dan dia menyalahkan penulis biografi tersebut. Pensyarah ini sebelum ini diberi anugerah Tokoh Akademik dlm muktamar pas ke 63 yg baru lalu. Malah hari ini pemuda pas membuat kenyataan menyokong pensyarah tersebut.
2. Seorang pelakon melayu menampar seorang penerbit cina di depan pm. Dan penjenayah itu disanjung (siap dgn billboard), sementara mangsanya diminta supaya meminta maaf.
Gejala2 di atas menampakkan bahawa negara ini sdg menghadapi masalah yg serius.Bagaimana negara kita nak jadi negara bertaraf dunia dengan dunia luar sana melihat lawak besar yang demikian kita anggap tingkah yang terpuji
David Teo pelik kenapa dia yang kena minta maaf
SUSULAN terdapat desakan daripada pihak tertentu yang meminta Ketua Pegawai Eksekutif Metrowealth (MIG), Mejar (K) Datuk David Teo mengemukakan permohonan maaf, beliau pula berpendapat sebaliknya.

Malah David dipetik sebagai berkata,  dunia ini pelik apabila beliau pula yang harus meminta maaf susulan insiden tersebut.

"Seseorang tampar saya, tetapi saya perlu minta maaf kepada dia dan orang ramai? Dunia yang pelik," katanya kepada Free Malaysia Today.

DATUK 
INI DARi 
MANA?
TAK TAHUKAH

INI MALAYSIA

NAJIB REMBAT

DUIT 1MDB

ANWAR MASUK

PENJARA

TAMBI ROGOL

DAK SEKOLAH

GUAN ENG

MASUK PENJARA

RAFIDAH AZIZ

MAKAN  RASUAH

EZAM MASUK JIL

KTN MAIN TWIT

ZUNAR DI LOKAP

INI MALAYSIA

TAK SEDAR KE?

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena