Monday, 15 May 2017

[Video Nasib exco Pas berkait isu mandat kepada Azmin] Selepas selesai muktamar, 36 ahli lari dari Pas.

Isnin, 15 Mei 2017

Selepas selesai muktamar, 36 ahli lari dari Pas

Omar menyerahkan borang keahlian Amanah kepada Dr Mohd Hatta Ramli bagi mewakili orang kampungnya.
Setelah selesai muktamar Pas di Alor Setar minggu lalu yang memutuskan parti itu dengan semua parti pembangkang, 36 ahli dan penyokong Pas dari Kampung Perik, Padang Terap, lari meninggalkan parti itu dan menyertai Amanah.
Mereka menyertai Parti Amanah Negara dalam satu majlis yang telah diadakan di kampung tersebut kelmarin.
Borang permohonan keahlian tersebut telah diserahkan oleh bekas Setiausaha Pas cawangan Kampung Perik, Omar Mohd Noor kepada Pengarah Pilihan Raya, Amanah Pusat, Dr Mohd Hatta Ramli.
Omar berkata, ramai ahli Pas dalam kawasan tersebut semakin hilang keyakinan kepada kepimpinan Pas kini setelah melihat hala taju tidak seperti dahulu lagi.
Malah katanya, ramai ahli Pas kecewa dengan keputusan yang diambil Pas untuk memutuskan hubungan dengan PKR, sebaliknya sanggup pula untuk berbaik-baik dengan Umno yang terbukti semakin menzalimi rakyat miskin.
"Kami juga khuatir hubungan yang begitu intim dengan Umno oleh pimpinan Pas hanyalah untuk meraih sokongan serta kemenangan dalam pilihan raya umum yang akan datang, namun begitu kemungkaran tidak ditentang.
"Yang peliknya kenapa Pas kini semakin menerima perjuangan Umno sehinggakan sanggup untuk menyokong dasar Umno yang ditentang sejak dari dahulu lagi.
"Atas kesedaran itulah, kami mengambil keputusan untuk menyertai Amanah hari ini, " jelasnya.
Pengerusi Amanah Kedah, Datuk Dr Ismail Salleh berkata, ramai lagi yang akan menyertai Amanah tidak lama lagi.
"Ramai antara mereka telah sedar bahawa perjuangan yang sedang dilakari oleh Amanah adalah perjuangan peduli rakyat.
"Amanah memberi perhatian serius terhadap kebajikan dan keperitan hidup yang sedang ditanggung oleh rakyat.
"Kesukaran ini adalah hasil bikinan tangan-tangan serta dasar Umno dan BN yang menekan hidup rakyat termasuklah golongan marhaen dan miskin lagi daif," ujarnya lagi.
Tegasnya lagi, adalah tidak adil bagi mana-mana parti pembangkang yang mendakwa membela nasib rakyat, sebaliknya bersekongkol dengan parti pemerintah yang terbukti jelas dan ketara kemungkaran yang sedang mereka laksanakan.
Oleh kerana itu katanya, tindakan yang diambil oleh penduduk Kampung Perik dengan menyertai Amanah adalah tindakan bijak yang mendorong untuk membawa perubahan dalam pilihan raya umum yang akan datang, khususnya di negeri Kedah.


 • Makin ramai nmpknye pakat2 join amanah   • Avatar    ALHAMDULILLAHU ! SHABAS ! KERNA CEPAT SEDAR ! YANG LAIN TUNGGU APA LAGI ??
    Nasharrawy Rawaan � Madison Heights High School, Anderson, IN
    TUNGGU APA LAGI PEJUANG ISLAMIS YANG JUJUR DAN TULUS DALAM PARTI 2H ( HADI HASHIM ) SEKARANG INI ?? FIKIRKANLAH !
    http://www.freemalaysiatoda... ( /category/nation/2017/05/14/pas-we-cant-rule-out-cooperating-with-umno-in-future/ ) .
    Mengapakah Murshidul Am Parti 2H ( Hadi Hashim ) bilang di Kepala Batas pada 14 MEI 2017 ; bahawa parti tersebut tiada bisa elak kemungkinan wujudnya " KERJASAMA POLITIK " dengan Parti Keris Telanjang atau Parti NR ( NTR dan RM ) sekarang ini. ??
    Sebelum itu , di dalam Muktamar Dewan Ulamak Parti 2H ( Hadi Hashim ) 2017;
    Timbalan Murshidul Amnya bilang , " TAK PERLU LAGI JATUHKAN BN SEKARANG NI " !! Dan sebelum itu ; Presiden parti tersebut bilang , " Sekarang ni boleh undi Keris Telanjang ( Parti NR ) atau Parti 2H ( Hadi Hashim ) . Hanya dua itu sahja ! .

   0 comments:

   Post a Comment

   Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
   SILA LAYARI
   Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
   PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

   Popular Posts

   © 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

   Designed by ScreenWritersArena