Tuesday 21 May 2019

HEBAT ke, kerajaan2 di bawah PAS kerana beri bonus raya antara yang paling tinggi dlm negara? Program parti dlm masjid..Isk, isk apa saja Umno buat terus jadi halal? Apa motif Kelantan FM galak siar Anak Kecil Main Api? UMNO steals the rakyat money again. Celaka! [Video HELIKOPTER TENTERA MALAYSIA GAGAL TIBA IKUT JADUAL]

Rabu, 22 Mei 2019
KiniTV
1. SETEM GAMBAR RUMAH IBADAT TANDA ISLAM DIBULI? 2. ANGKARA SIAPA HELIKOPTER TAK KUNJUNG TIBA? 3. PEMIMPIN PAKATAN HARAPAN JAGA DISIPLIN, GESA KIT SIANG 4. LAWAN HUJAH DENGAN KEGANASAN BUKAN JIHAD TAPI JAHAT
Tiada penerangan foto disediakan.
HEBAT kerajaan2 di bawah PAS kerana beri bonus raya antara yang paling tinggi dlm negara..
PAS bg contoh terbaik pengurusan wang2 negeri utk bakal tadbir negara kelak..

Imej mungkin mengandungi: 4 orang, orang senyum, teks
Bila wakil rakyat DAP buat pengumuman beri bantuan kpd rakyat setempat (bukan ucapan berbau politik) terus Sultan Johor kecam tanpa usul selidik.. Langsung tak mahu dengar penjelasan dari pihak DAP.
TETAPI BILA UMNO SENDIRI terang-terangan anjur aktiviti politik, edar sumbangan, penyerahan bancian dan sbgnya KENAPA SULTAN JOHOR BISU TAK KECAM.. Adakah kerana UMNO itu lahir di Istana Johor?
Apa saja UMNO buat terus jadi halal?
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, teks dan makanan
Admin hanya menunggu komen dari Walauncai .. Adakah ini juga lakonan..? Rakan taawun tu.. korang tak nak marah..?
Otai BERSIH
Imej mungkin mengandungi: 10 orang, teks
KENAPA hanya berani buat kecoh samseng ketika UMNO/BN sedang berkuasa, malah TIADA LANGSUNG tindakan diambil oleh Jabatan Agama Islam Johor ketika itu nak siasat?
Terus duk dalam gua ke? Atau takut Jabatan Agama Islam Johor akan bertindak ketika UMNO/BN sudah tumbang?.. atau dedak dah abes.. 
Tiada penerangan foto disediakan.

Imej mungkin mengandungi: teks
Imej mungkin mengandungi: 2 orang, orang senyum, teks

Apa motif Kelantan FM galak siar Anak Kecil Main Api?

Tindakan stesen radio Kelantan FM kerap menyiarkan lagu Anak Kecil Main Api sejak PH menguasai Putrajaya wajar menimbulkan tanda tanya, kata Ketua Pemuda Amanah Kelantan, Hazmi Hassan.
Menurut Hazmi walaupun penyiaran lagu-lagu patriotik memang wajar disiarkan stesen radio dan TV milik kerajaan namun langkah itu wajar dibuat mengikut kesesuaian.
Katanya lagu Anak Kecil Main Api memang sejak sekian lama difahami dihasilkan untuk mengapi-apikan semangat kemelayuan yang boleh dianggap melampau.
"Apa motif Kelantan FM siar lagu Anak Kecil Main Api dengan kerap?
"Apakah sudah tidak ada lagu patriotik lain yang bebas daripada agenda politik perkauman boleh disiarkan oleh stesen berkenaan?" katanya kepada Malaysiakini hari ini.
Justeru, katanya, Pemuda Amanah Kelantan mencadangkan lagu seperti Setia, Jalur Gemilang dan seumpamanya diperbanyakkan siarannya oleh Kelantan FM.
Menurut Hazmi lagi Kementerian Penerangan sepatutnya memiliki koleksi lagu patriotik yang kaya dengan semangat perpaduan serta kebersamaan.
Dalam keadaan begitu, katanya, menghairankan apabila Kelantan FM memilih untuk menyiarkan lagu yang tebal dengan agenda politik Umno untuk mengisi siaran mereka.
"Kenapa Kelantan FM memilih untuk menyiarkan lagu yang menggambarkan seolah-olah Malaysia ini sudah tidak selamat untuk Melayu?" katanya.
Galakkan harmoni, bukan ganggu
Hazmi berkata, lebih aneh apabila lagu tersebut disiarkan dengan lebih kerap sejak selepas PRU14.
Katanya, ada pihak memberitahu lagu tersebut akan dimainkan setiap hari.
"Kita harap RTM hentikan segera kerja-kerja mengadu-domba sebegini.
"Sebagai jentera kerajaan RTM sepatutnya menjadi agensi yang menggalakkan keharmonian rakyat," katanya.
Sementara itu Malaysiakini diberitahu sumber yang dekat dengan RTM Kelantan, lagu Anak Kecil Main Api memang salah satu lagu patriotik ditetapkan untuk disiarkan selepas segmen berita.
Malaysiakini sedang mendapatkan respon lanjut daripada pengarah RTM Kelantan dan Kementerian Komunikasi dan Multimedia berhubung perkara tersebut. 
Sementara itu Pengarah RTM Kelantan, Shukri Mohamad, ketika dihubungi menafikan lagu tersebut disiarkan terlalu kerap oleh Kelantan FM.
Malah katanya, Kelantan FM, menyifatkan lagu tersebut sebagai lagu patriotik dan tidak mempunyai sebarang motif politik.
"Tidaklah terlalu kerap, ada sesekali (disiarkan) bergantung kepada selera juruhebah bertugas," katanya.
Menurut Shukri lagi Anak Kecil Main Api tidak disenaraikan sebagai lagu haram dan pada masa sama RTM Kelantan tidak mendapat arahan khusus daripada pihak pengurusan baru untuk tidak menyiarkannya.
"Lagu ini juga diluluskan oleh panel kami untuk siarannya," katanya merujuk kepada panel yang menentukan lagu apa boleh atau tidak boleh disiarkan.
Malaysiakini.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena