Friday, 12 May 2017

[Video Mazlan Aliman - Rasuah Hartanah JOHOR & FELDA Yg Dilingkupkan Najib] Salute Pak Sheikh Yahya! (aktivis PAS sejak tahun 60an lagi). "Nak serah borang pada Md Sabu".

Sabtu, 13 Mei 2017

Foto Mazlan Aliman.

Foto Mazlan Aliman.
Mazlan Aliman telah menambah 4 foto baru
Pak Syeikh Yahya,69, aktivis PAS yang saya kenal lama. Beliau menyertai PAS sejak tahun 60an lagi. Seorang dermawan yang banyak membantu PAS.
Pernah bertanding pilihanraya 1995 dan 2004 di Dun Endau dan Tenggaroh. Bicaranya berterus terang, dengan siapa pun dia bertemu. Ramai pimpinan besar tak kira PAS, AMANAH dan PKR tidur di rumahnya. Terbaru, Datuk Seri Dr Wan Azizah. Sebab itu dia dikenali ramai.
Malam ini lepas ceramah, seperti biasa, dia ajak ngeteh. Hampir 45 minit bersembang bersekali dengan YB Khalid Samad, Pak Long, Ketua PPBM Mersing dan Hj Hamidon, Ketua AMANAH Mersing.
YB Khalid tanya dia, bila Pak Syeikh nak masuk Amanah?
' InshaAllah, saya dah bincang dengan adik saya (YB Dr Syeikh Ibrahim-Adun PAS Sg Abong) kami akan masuk sama2. Nak serah borang pada Md Sabu'
Moga Pak Syeikh terus sihat dan istiqamah menentang kezaliman Umno BN seperti yang dia lakukan setiap hari, dimana pun dia berada.
Saya salute insan yang bernama Pak Sheikh Yahya!
Foto Haji Yuhaizad Abdullah.
Alhamdulillah petang ini menerima borang keahlian satu keluarga dari penggerak PAS Kg Ayer Merbau.... selamat datang kedalam keluarga besar Amanah Jasin — berasa teruja di Ayer Merbau,Jasin Melaka.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena