Sunday 28 July 2013

Dewan Rakyat British menggesa PM mengisytiharkan bahawa apa yang berlaku di Mesir merupakan rampasan kuasa oleh tentera.

Ahad 28 Julai 2013

Hanya akan berurusan dengan kerajaan yang dipilih oleh rakyat...
Photo: Dewan Rakyat British menggesa kerajaannya, di bawah pimpinan perdana menteri David Cameron supaya mengisytiharkan bahawa apa yang berlaku di Mesir merupakan rampasan kuasa oleh tentera.

Mereka juga menggesa kerajaan British agar memutuskan hubungan diplomatik dengan kerajaan yang melakukan rampasan kuasa dan menolak untuk berurusan dengannya.

United Kingdom hanya akan berurusan dengan kerajaan yang dipilih oleh rakyat.

Sumber: fj-p.com
#mesirkini


Dewan Rakyat British menggesa kerajaannya, di bawah pimpinan perdana menteri David Cameron supaya mengisytiharkan bahawa apa yang berlaku di Mesir merupakan rampasan kuasa oleh tentera.

Mereka juga menggesa kerajaan British agar memutuskan hubungan diplomatik dengan kerajaan yang melakukan rampasan kuasa dan menolak untuk berurusan dengannya.

United Kingdom hanya akan berurusan dengan kerajaan yang dipilih oleh rakyat.

Sumber: fj-p.com
As- Sisi Semakin Melampau Larangan Bersolat Tarawih...
Photo: Saluran media Ahrar 25 menyatakan bahawa polis keselamatan telah melarang para jemaah daripada bersolat tarawih di Masjid Qaid Ibrahim, Iskandariah untuk pertama kali selepas penubuhannya pada tahun 1948.

Sumber : fj-p.com
#mesirkini

Saluran media Ahrar 25 menyatakan bahawa polis keselamatan telah melarang para jemaah daripada bersolat tarawih di Masjid Qaid Ibrahim, Iskandariah untuk pertama kali selepas penubuhannya pada tahun 1948.
Sumber : fj-p.com
Jenazah Asy Syahd Dr Ahmad Muhammad syahid akibat ditembak di kepala ketika cuba menyelamatkan mangsa serangan...

Photo: Sekarang 4.30 pagi 28 Julai : Solat jenazah baru selesai dilakukan di Rabiatul Adawiyah ke atas jenazah Asy Syahd Dr Ahmad Muhammad Hammad, 51 tahun yang syahid akibat ditembak di kepala ketika cuba menyelamatkan magsa serangan awal pagi semalam di hadapan Universiti Al Azhar. Beliau adalah sukarelawan yang bertugas di Hospital Lapangan di Rabiatul Adawiyah. Beliau juga aktif membantu mangsa-mangsa keganasan sebelum ini seperti di Sudan dan Libya menerusi NGO Kesatuan Doktor Arab (Niqabah Atibba' Arab). 

Sumber : AlQuds Channel
#mesirkini

Sekarang 4.30 pagi 28 Julai : Solat jenazah baru selesai dilakukan di Rabiatul Adawiyah ke atas jenazah Asy Syahd Dr Ahmad Muhammad Hammad, 51 tahun yang syahid akibat ditembak di kepala ketika cuba menyelamatkan magsa serangan awal pagi semalam di hadapan Universiti Al Azhar. Beliau adalah sukarelawan yang bertugas di Hospital Lapangan di Rabiatul Adawiyah. Beliau juga aktif membantu mangsa-mangsa keganasan sebelum ini seperti di Sudan dan Libya menerusi NGO Kesatuan Doktor Arab (Niqabah Atibba' Arab).
Sumber : AlQuds Channel
Bantuan Ubatan Sumbangan Orang Ramai...
Photo: Salah satu bahagian dalam hospital di Medan Rabiatul Adawiyah dengan bekalan ubatan yang disumbangkan oleh orang ramai.

Sumber : Twitter Jamal Elshayyal
#mesirkini

Salah satu bahagian dalam hospital di Medan Rabiatul Adawiyah dengan bekalan ubatan yang disumbangkan oleh orang ramai.
Sumber : Twitter Jamal Elshayyal


0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena