Monday 29 July 2013

DSAI, RM120,000.00 kos petisyen : Luar biasa...

Isnin, 29 ulai 2013
Petisyen Dun Telok Bahang mengenakan kos RM120,000
PKR hari ini menggesa Hakim Besar Malaya, Tun Arifin Zakaria supaya campur tangan berhubung kos petisyen mencabar keputusan PRU13 yang dianggap sebagai "luar biasa".

Ketua Umumnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan tindakan itu sebagai muslihat pendakwaan Umno-BN yang cuba mengagalkan dan menghalang proses kes mahkamah daripada diteruskan dengan mengenakan kos yang terlalu tinggi berbanding prosiding sama pada pilihan raya lalu.
"Kos yang tinggi adalah menindas dan tidak masuk akal kerana tidak bersifat kepentingan awam sekali gus keputusan dibuat untuk mengelakkan petisyen itu diteruskan.

"Hakim Hadhariah Syed Ismail yang mengendalikan kes Balik Pulau dengan mengatakan bahawa kos RM30,000 yang dikenakan kepada petisyen Dun Telok Bahang menentang pempetisyen PKR tidak cukup tinggi dan terus mengenakan kos RM120,000," katanya kepada sidang media di Ibu Pejabat PKR, di sini, hari ini.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena