Saturday, 26 September 2015

[Video] INSIGHT: A Fractured Nation - TV Berita Singapura takpakai cakap menteri Malaysia

Sabtu, 26 September 2015


TV berita Singapura takpakai cakap menteri Malaysia

TV berita Singapura sangkal menteri Malaysia
Stesen televisyen Singapura Channel NewsAsia (CNA) menyangkal dakwaan menteri bahawa programnya “A Fractured Nation” hanya berasaskan sumber pembangkang dan sebelah pihak.
Program itu memaparkan secara kritis perhimpunan baju merah sebagai tanda kem Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak memainkan isu perkauman untuk terus berkuasa.
“Berbeza dengan laporan Bernama yang memetik Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak, CNA tidak mewawancara mana-mana parti pembangkang di Malaysia,” kata penerbit eksekutifnya Zainudin Afandi.
Zainuddin berkata CNA mewawancara penganjur BERSIH 4 Maria Chin Abdullah, yang bukan anggota pembangkang dan dipercayai boleh memaparkan berimbang dalam laporan itu.
“Program itu juga mewawancara penganjur perhimpunan baju merah, seorang ketua bahagian Umno Datuk Jamal Md Yunos.
“Kami juga siarkan pandangan bekas ketua menteri Melaka dan anggota majlis tertinggi Umno Tan Sri Mohd Ali Rustam,” kata Zainudin lagi.
Salleh semalam dilapor menyifatkan laporan dokumentari CNA kelmarin berat sebelah dan imej buruk Malaysia selain didakwa berdasarkan temubual hanya dengan sumber pembangkang.
Beliau berkata laporan itu tidak mencerminkan situasi sebenar dan CNA seharusnya menyiarkan laporan seimbang dengan turut menemubual anggota dalam parti pemerintah.
Bernama melaporkan, dalam laporan itu, CNA menyatakan Hari Malaysia sepatutnya menjadi sambutan untuk memperkukuhkan perpaduan semua rakyat Malaysia, bagaimanapun terdapat pihak tertentu mengambil kesempatan menyemai perpecahan menerusi demonstrasi berbaur perkauman.
Ketika menyangkal laporan itu, Salleh berkata media asing berazam untuk mencemarkan nama baik Malaysia dengan menyiarkan laporan bersandarkan kepada sumber meragukan.
Kedah Lanie.

1 comments:

PAK JUNAIDI said...


SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena