Pakatan Harapan turun Jalan Petaling
Parti-parti dalam Pakatan Harapan, gabungan baru pembangkang, hari ini bersama-sama turun padang ke Jalan Petaling, Kuala Lumpur bagi menyebarkan mesej perpaduan pelbagai kaum.
Diketuai oleh pemimpin popular DAP Lim Kit Siang, kira-kira 15 orang pemimpin parti itu, PKR dan Parti Amanah Negara (AMANAH) berarak di sekitar kawasan perniagaan itu.
Turut serta Sasterawan Negara Datuk A Samad Said, yang juga anggota baru DAP.
Beliau memberitahu pemberita bahawa beliau berharap tempat yang sering dikunjungi itu sejak beberapa dekad tidak bertukar menjadi tempat persengketaan.
“Kita jangan kerana mahu mendapat sedikit kelebihan dalam siasah, kita letakkan tempat tertentu sebagai permusuhan sedangkan ini tempat seni, sejarah dan makanan.
“Oleh itu saya membantah apa saja tindakan untuk mencemar tempat ini,” katanya.
Ketua Umno Bahagian Sungai Besar, orang kuat di sebalik himpunan baju merah 16 September, Datuk Jamal Md Yunos sebelum ini memberi amaran rusuhan jika dominasi kaum Jalan Petaling terus berlaku.
Beliau juga menggesa kerajaan membanteras jualan barangan tiruan di kawasan itu.
Beliau ditahan polis bawah Akta Hasutan malam tadi walaupun menafikan penganjur himpunan itu dan cuma menyampaikan pesanan pihak lain, yang tidak dinamakan.

1 comments:
SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA
Post a Comment