Thursday 27 September 2018

[Video Umno Dah Kalah, Zahid Hamidi Jangan Mimpi Nak Bergabung Dengan PH] Umno menuju kejatuhan, kata Mahathir.

Jumaat, 28 September 2018

Image may contain: 3 people, text

Image may contain: 3 people, people smiling, text

Umno menuju kejatuhan, kata Mahathir

Umno menuju kejatuhan, kata Mahathir
Tun Dr Mahathir Mohamad membayangkan parti Umno, sebagai tulang belakang kepada Barisan Nasional (BN) yang tewas pada Pilihan Raya Umum Mei lepas, akan berhadapan satu kejatuhan.
Berucap pada satu majlis di sini, Rabu, Perdana Menteri Malaysia itu berkata ramai anggota parti berkenaan mengambil keputusan meninggalkan Umno kerana mereka kini tidak lagi rasa takut kepada bekas presiden parti, yang juga bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.
“Umno kini berpecah-belah, ia hanya menuju kejatuhan. Tiada lagi masa hadapan untuk Umnokerana orang ramai secara menyeluruh bencikan Umno,” katanya pada mesyuarat dengan anggota Majlis Mengenai Hubungan Luar Amerika Syarikat.
Dr Mahathir berkata, Najib telah melemahkan kepimpinan dan malahan kedudukan dan rekod parti kerana pengaruh wang.
Jentera pentadbiran juga menjadi lemah, katanya
“Beliau menggunakan jentera pentadbiran untuk partinya, berkempen untuk partinya. Itu sepatutnya tidak dilakukan oleh mereka. Sudah semestinya mereka patut menerima arahan daripada kerajaan yang dipilih tetapi bukan untuk berkempen untuk parti. Itu bukan tugas mereka.
“Dan sekarang ini saya pula menghadapi masalah untuk mengeluarkan mereka ini, yang masih setia kepadanya,” kata Dr Mahathir.
Menjawab satu soalan, Dr Mahathir berkata, Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang menang tanpa bertanding sebagai presiden PKR, akan menggantikan beliau selepas satu tempoh masa seperti janji yang dipersetujui apabila membentuk gabungan Pakatan Harapan.
“Orang ramai mulai dapat menyesuaikan diri dengan idea bahawa Perdana Menteri juga perlu diubah. Saya berada di sana selama 22 tahun (sebagai Perdana Menteri) sehinggakan orang ramai berfikiran ia tidak akan berubah.
“Tetapi kini mereka melihat beberapa Perdana Menteri telah berubah, jadi jika beliau mengambilalih, ia hanyalah satu perubahan,” kata Dr Mahathir dan menambah bahawa menyerahkan jawatan kepada Anwar selepas dua tahun memegang jawatan Perdana Menteri adalah juga janji beliau.- Bernama.
MD.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena