Saturday, 6 October 2018

[Video Anwar, Daim & Azmin Bersama Nelayan Teluk Kemang] #Anwar4PD Daim tak duduk diam & Derma AS$2-3 bilion tak sampai ke Palestin - Menteri Jordan.

Ahad, 7 Oktober 2018

Foto Otai BERSIH.
Calon PH PRK PD Anwar Ibrahim bersama masyarakat orang asli di Kg Bukit Kepong dlm Dun Linggi ...semua masyarakat tak ketinggalan....lagi bukti Anwar layak sebagai pemimpin kerana di sokong oleh semua masyarakat dan kaum di Malaysia.. Melayu, Cina, India dan Org Asli semua bersama Anwar Ibrahim..
#Anwar4PD

RANGKUMAN PRK PD: Daim tak duduk diam

Bekas menteri kewangan Tun Daim Zainuddin turun padang bersama penyandang Timbalan Presiden PKR Datuk Seri Mohamed Azmin Ali bagi membantu kempen calon Pakatan Harapan (HARAPAN) Datuk Seri Anwar Ibrahim di Teluk Kemang hari ini.
Daim yang juga bekas pengerusi Majlis Penasihat Kerajaan (CEP) hadir majlis minum petang bersama nelayan tempatan berkata pengundi Port Dickson patut menyokong Anwar kerana beliau mampu menyelesaikan masalah nelayan.
Pada majlis yang sama, Anwar menyatakan rasa teruja kerana dapat bergandingan semula dengan Dr Mahathir Mohamad di atas satu pentas pada pilihan raya kecil kali ini.
Mk.

Derma AS$2-3 bilion tak sampai ke Palestin - Menteri Jordan

Umat Islam disarankan menyalurkan sumbangan dan derma untuk rakyat Palestin melalui saluran yang diakui sah berikutan dianggarkan antara US$2 bilion hingga US$3 bilion sumbangan pelbagai pihak dari seluruh dunia tidak diterima oleh pihak yang disasarkan di Palestin.
Menurut Menteri Waqaf dan Hal Ehwal Islam Jordan, Prof Dr Abdelnaser Abu Al Basal, pihak berkuasa Israel hanya mengiktiraf tiga pihak untuk menerima sumbangan itu.
Katanya, tiga pihak itu ialah Tabung Yayasan Kebajikan Hashimiah untuk pengimarahan Masjid Al-Aqsa dan Masjid Dome of the Rock; Jabatan Haiah Hashimiah untuk kebajikan masyarakat Gaza.
Selain itu ialah Kementerian Wakaf, Kedutaan Jordan dan Kedutaan Palestin.
"Kita hanya menerima kira-kira US$5 juta sahaja daripada US$2-3 bilion yang disumbangkan oleh masyarakat antarabangsa itu," katanya di Amman, Jordan tanpa menyatakan sejak bila ini berlaku.
Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail merangkap Yang Dipertua MAIPs menyampaikan sumbangan rakyat Perlis berjumlah RM60,000 yang dikumpul pada setiap solat Jumaat di masjid-masjid seluruh negeri sejak Februari lalu untuk membaik pulih dan mengimarahkan masjid Al Aqsa manakala RM60,000 lagi untuk kebajikan penduduk di Semenanjung Gaza.
Turut hadir Mufti Perlis, Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin dan Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs), Mohd Nazim Mohd Noor.
Menurut Abdelnaser, kementeriannya menggaji lebih 900 orang untuk menjaga Al Quds bagi menguruskan kebajikan rakyat Palestin.
Beliau berterima kasih kepada rakyat Malaysia yang banyak memberi sokongan kewangan dan moral kepada rakyat Palestin.
- Bernama

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena