Friday 8 March 2019

[Video Isu Hina Nabi] Walaun agak2 le Tahaluf PAS-UMNO boleh bertahan berapa tahun pula? Anwar: Tangani Umno-PAS dengan ekonomi, program rakyat.

Sabtu, 9 Mac 2019
Imej mungkin mengandungi: 2 orang, orang senyum, teks
PAS tak lama bertahaluf dengan apa jua parti. Ini buktinya..
PAS & BN 1973-1977 - 4 tahun
PAS & HAK 1986 - 1 tahun
PAS & APU 1990-1996 - 6 tahun
PAS & BA 1998-2004 - 6 tahun
PAS & PR 2008-2015 - 7 tahun
Tahaluf PAS-UMNO berapa tahun pula?

Anwar: Tangani Umno-PAS dengan ekonomi, program rakyat

Presiden PKR Anwar Ibrahim berkata keutamaan kerajaan persekutuan adalah menjana pertumbuhan ekonomi serta program yang memberi manfaat kepada rakyat.
Beliau berkata ia juga dapat menangani kerjasama Umno dan PAS serta kenyataan bersifat perkauman yang menurutnya dapat dilihat dalam perkembangan politik mutakhir ini.
"Apa yang diperlukan adalah Pakatan Harapan (PH) yang utuh dan bersatu, pimpinan yang peka terhadap penderitaan rakyat dan program ekonomi yang menjamin keselesaan semua tanpa mengira latar belakang kaum dan agama.
"Keutamaan negara menjana pertumbuhan ekonomi. Maka sebarang usaha mengkhianati amanah atau persefahaman bersama mengenai dasar dan kepimpinan akan dibantah keras," katanya dalam kenyataan hari ini.
Anwar menyifatkan reaksi atas kekalahan PH dalam PRK Semenyih "dibuat secara gopoh" sedangkan sokongan daripada rakyat termasuk orang Melayu tidak banyak berubah.
Beliau dipercayai merujuk tanggapan beberapa pihak yang mengatakan PH semakin kehilangan sokongan pengundi Melayu.
Sehari selepas PRK itu, Menteri Hal Ehwal Ekonomi Mohamed Azmin Ali juga mengeluarkan kenyataan menggesa kerajaan tidak bersikap "apologetik" dalam melaksanakan janji melibatkan Melayu dan Bumiputera.
Dalam PRK Semenyih, anggaran Malaysiakini mendapati PH mendapat 37.73 peratus undi Melayu, menurun berbanding 44.25 peratus pada PRU ke-14.
Malaysiakini.

1 comments:

HIzamri Johari said...

Cuba kira berapa lama Anwar boleh bebas dari skandal seks..

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena