Wednesday 20 March 2019

[Video Dr M jawab pantun 'gurau' MP Kuala Krau] Janji PH Ditepati & Janji BN DICAPATI (Sayang semuanya sudah terlambat)! La ni baru nak tanya pasai kos ECRL, dulu jadi setan bisu...TERDUDUK KETUA PEMBANGKANG.

Khamis, 21 Nac 2019
Ahli Parlimen Kuala Krau Datuk Seri Ismail Mohamed Said memberikan pantun seloka kepada Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pada sesi pembukaan soal jawab lisan di Dewan Rakyat hari ini.
Imej mungkin mengandungi: 7 orang, orang senyum, teks

 Janji BN Di Capati

Best Giler

Sayang semuanya sudah terlambat

Masa buat perjanjian ECRL dulu, kenapa tak soal Najib?

La ni baru nak tanya pasai kos ECRL, dulu jadi setan bisu... 
Tun Dr Mahathir Mohamad mempersoalkan kenapa pembangkang baru tidak membangkitkan isu berkaitan kos berkaitan projek projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) ketika menjadi kerajaan sebelum ini. 

Katanya perkara itu sudah terlambat kerana persetujuan telah ditandatangani.Kerajaan, kata perdana menteri, terpaksa merunding semula perjanjian RM81 bilion dengan China Communications Construction Company Ltd (CCCC). 

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan tambahan Ketua Pembangkang Ismail Sabri semasa sesi soal jawab parlimen hari ini. 

Beliau juga bertanya kembali kenapa Ismail tidak membangkitkan berkaitan kos rundingan dan pemilikan tanah untuk projek itu sebelum ini.Mahathir juga berkata projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) akan diteruskan pada skala yang sesuai apabila rundingan semula projek itu dengan China dimuktamadkan. 
TS.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena