Thursday, 28 March 2019

[Video KOYAK!] KETUA PEMUDA UMNO NAK AUTA PASAL TH! Bila dah TERSUNGKOQ, hang duk main isu agama dgn bangsa je lah ya..

Khamis, 28 Mac 2019
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, teks
Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang dan teks
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, tersenyum, teks
Walaun hanya berpuas hati dengan Tabung Haji jika Aziz Rahim yang sembang kari kepada mereka.
Imej mungkin mengandungi: 11 orang, orang senyum
Otai BERSIH
BILA KETUA PEMUDA UMNO NAK AUTA PASAL TH.
1. Bila aku baca page asraf ketua pemuda umno ni...satu je aku simpulkan.... dah kalah baru otak nak jalan kut.
2. Antara perkara2 yg aku boleh simpulkan kebodohan pemuda umno ni:.
2.1 Isu kenapa bukan islam diberi urus harta TH?.
Jawapan aku, sejak bila pulak harta orang islam tak boleh diuruskan oleh bukan islam jika mereka pakar? Ajaran Islam mana yg ketua pemuda umno ni nak tunjuk? Islam ajar macam ni ke?
2.2 Anak dia sendiri pun dia hantar ke sekolah pengurusnya orang kapir.
2.3 Orang kapir urus TH ?
Yg uruskan TH adalah Bod TH lah. Beza syarikat spv yg menguruskan harta TH dipindah ke mof pun dia tak boleh beza.
3. Syarikat spv tu milik MOF. Dah banyak kali mereka melaksanakan tugas2 ni. Cuba pi guna data phone tu google apa fungsi spv mof ni.
3.1 Bod semua melayu...pengurusan 90% melayu kecuali ceo nya seorang je cina.
3.2 Tu pun beliau masuk sebelum kes TH lagi. Dan silalah lihat pengalaman beliau dalam soal menguruskan harta2 bermasalah kerajaan.
3.3 Dia pun nak pencen tak lama lagi.
4. Kalau nak kira tanya kenapa melayu tak handle...aku nak tanya berapa banyak dlm hidup kalian bergantung urusan harian dgn cina?.
5. Kemudian isu trx 40 bil nilai.
5.1 Tak ada sapa pertikaikan kalau dibangunkan trx memang nilai akan tinggi.
5.2 Yg orang pertikaikan mavamana operasi 1mdb yg dah lah beli harga murah tanah dr kerajaan, tiba2 hutang rm 13 bil utk trx ..duit tu tak digunakan utk trx.
5.3 Lastnya..jual tanah je lah...duit loan najib sapu dgn jholow.
5.4 Kalau nak jual tanah..baik kerajaan direct jual murah kpd TH. Th boleh bangunkan sendiri dgn syjt development yg TH ada.
5.5 Sebaliknya..TH kena bayar harga berganda walaupun pasukan risiko TH menyatakan ianya pelaburan risiko tinggi dgn banyak maklumat tidak dibekalkan oleh 1mdb.
6. Selama ni penyamun umno uruskan TH jadi apa? tipu akaun...langgar akta TH pasal hibah...ni modal nak anti cina?
7. Belum lagi berapa banyak harta2 aset pemimpin2 umno dapat samada melalui peribadi...ngo..koperasi dll yg buat pajak terus kpd cina2 untuk uruskan.... memang %#&#** lah korang ni.
8. Lihat latarbelakang ceo ni... sejak 1980an dalam sektor perbankan. Memang otai gila bab kewangan dan perbankan.
8.1 1998 antara pasukan dalam Danaharta yg uruskan sykt2 berstatus npl sewaktu krisis ekonomi 1998.
8.2 Ini orang bukan saja terus2 naik..ni jenis dari bawah kerja keras dan tahu pasal aset2 bermasalah.
9. Asraf ni bukan dalam team TH ke sebelum ni?. Bertahun2 Bank Negara buat teguran kpd TH ...tapi di serangnya pulak Bank Negara.
So faham tak asraf wajidi? Main isu agama dgn bangsa je lah ya...
ps: Kpd melayu umno..tak da nasihat aku nak bagi. Kpd melayu2 yg tak faham apa2 main dengar cakap umno...aku bagi link ni. Pi habiskan data phone baca sykt spv ni punya kepakaran.... kan islam suruh Iqra' ...
Management
Through the breadth and depth of their collective experience, our management team which consists of highly-skilled professionals from different backgrounds and expertise anchors the organisation effectively towards its goals.

Chen Yin Heng
Chief Executive Officer

mr chenChen began his career in the banking industry at Co-operative Central Bank (CCB) in 1986. Since then, he had been working in various departments of different financial institutions namely MBF Finance Berhad (1988), Development & Commercial Bank Berhad (1989) and Oriental Bank Berhad (1991). He then joined Bank of Commerce (M) Bhd in 1993 as the Assistant Vice President in Corporate Banking. In 1995, he left the banking industry and joined Puncakdana Development Sdn Bhd; a property development company.

He later joined Pengurusan Danaharta Nasional Berhad (Danaharta) in October 1998 where his last held position was Assistant General Manager heading the Informal and Section 176 Schemes Group and developed extensive experience in the evaluation of major debt-restructuring schemes. He joined Prokhas on 1 January 2006 as the Assistant General Manager of Operations. He took on the position as Deputy General Manager of Danaharta Operations after 3 years and later headed the Credit Division as General Manager in January 2011. Prior to his appointment as the CEO of Prokhas, he was the Senior General Manager of Management Services Division. Chen graduated from Latrobe University, Melbourne, Australia with a Bachelor in Economics.

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena