Tuesday, 8 August 2017

[Video Pakatan Harapan Ke SPRM Gesa Siasat Semula 1MDB] JANGAN BIARKAN Arul Kanda MEMPERBODOHKAN Parti Pas.

Selasa, 8 Ogos 2017
Pakatan Harapan Ke SPRM Gesa Siasat Semula 1MDB 

Foto Otai BERSIH.
Dulu org kg pun x pandang ikan selar...tp sekarang kau tgk berapa harga dia sekilo..huhu

1MDB: PAS puas hati selepas jumpa Arul Kanda

tuan-ibrahim-pas

AMPANG: PAS hari ini berkata mereka berpuas hati selepas mendengar penjelasan mengenai hutang yang ditanggung 1MDB dan pelan rasionalisasi hutang itu dari presiden 1MDB sendiri, Arul Kanda Kandasamy.

Arul Kanda memberikan penerangan kira-kira 2 jam kepada Timbalan Presiden Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dan hampir 30 ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, serta tokoh jemputan seperti bekas menteri besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim.

Sidang meja bulat itu diadakan di Hotel de Palma, Ampang pada jam 9.00 pagi tadi.
KDL.

KES SKANDAL 1MDB!! JANGAN BIARKAN ARUL KANDA MEMPERBODOHKAN PARTI PAS!


TIMBALAN PRESIDEN PAS HARUS JEMPUT YB TONY PUA, YB RAFIZI RAMLI DAN SAYA UNTUK TERANGKAN ISU SEBENAR KES SKANDAL 1MDB!! JANGAN BIARKAN ARUL KANDA MEMPERBODOHKAN PARTI PAS!!
Saya ingin 'mengangkat topi' kepada arul kanda kandasamy yang telah berjaya memperbodohkan timbalan presiden serta 30 ahli jawatankuasa pusat Pas semalam.
Syarikat 1mdb sedang berada dalam keadaan pelbagai kegagalan masakini tetapi tokoh-tokoh pemimpin Pas puji penerangan serta berpuas hati dengan taklimat oleh arul kanda mengenai isu skandal 1mdb.
Timbalan presiden Pas dan 30 ahli jawatankuasa pusat Pas tak tanya arul kanda kenapa sehingga tarikh tamat bayar hutang hari ini sejumlah rm2.6 bilion; syarikat 1mdb masih gagal untuk melunaskannya kepada IPIC?!
Isu-isu lain saya rasa pemimpin-pemimpin Pas tak mampu nak fikir serta buat penilaian. Jadi mereka tak perlu tanya mengenai isu-isu lain yang agak kompleks lagi rumit dalam kes skandal 1mdb!!
Kes mutakhir iaitu hari ini tarikh akhir syarikat 1mdb bayar hutang pada IPIC sejumlah rm2.6 bilion tetapi masih gagal!! Pemimpin-pemimpin Pas yang hadir pada perjumpaan sesi taklimat dengan arul kanda sepatutnya soal beliau secara terperinci mengenai kegagalan melunaskan hutang tersebut walaupun tarikh akhir telah dianjakkan dari 31 julai hingga ke hari ini!!
Kegagalan melunaskan hutang ini bakal meninggalkan implikasi negatif kepada sistem ekonomi negara!!
Syarikat 1mdb kini gagal dalam pelbagai segi sehinggakan akaun syarikat dah lebih dari 3 tahun masih gagal diodit?!
Secara logiknya, seandainya sesebuah syarikat itu gagal diodit akaunnya; ini membawa erti syarikat itu sedang bermasalah!!
Takkan timbalan presiden Pas serta 30 ahli jawatankuasa pusat Pas ini tak boleh berfikir?! Kenapa parti Pas menjadi semakin dungu dari hari ke sehari?!
Saya cukup hairan dengan 'virus bodoh' yang sedang melanda Pas selepas parti umno!!
Secara jujurnya, saya ingin cadangkan kepada tuan ibrahim tuan man serta kepimpinan tertinggi Pas untuk menjemput yb tony pua, yb rafizi ramli dan saya sendiri untuk mengadakan satu sesi taklimat bagi menerangkan permasalahan sebenar kes skandal 1mdb ini.
Selepas mendengar taklimat dari kedua belah pihak; barulah timbalan presiden Pas dan 30 ahli jawatankuasa pusat Pas boleh buat satu rumusan secara adil lagi telus!!
Jangan hanya dengar pada sebelah pihak saja terus cakap dah puas hati dengan penerangan kes skandal 1mdb itu!! Arul kanda sudah pasti akan beri gambaran yang baik-baik serta berat sebelah!!
Secara peribadi saya nampak parti Pas sejak kebelakangan ini menyokong unsur-unsur rasuah serta salahguna kuasa pemimpin-pemimpin umno yang menunjang kerajaan kleptokrasi!!
Parti Pas dah menjadi semakin 'gelong' dan tokoh-tokoh pemimpinnya pula nampak semakin 'sewel!!'
Wadah perjuangan Pas yang berteraskan pada aqidah agama berlandaskan kepada ajaran islam yang tulen bersandarkan pada al-quran dan as-sunnah sudah hilang!! Pas semakin 'merapu' dan 'merepek!!'
Bagi pihak diri saya amat ikhlas dan bersedia untuk berhadapan memberi penerangan dan fakta sebenar mengenai kes skandal 1mdb pada parti Pas yang semakin 'gelong!!'
Saya telah berjuang bermati-matian di seluruh dunia membuat laporan-laporan kepada pihak berkuasa di singapura, hong kong, peranchis, switzerland, united kingdom dan FBI demi untuk menyelamatkan dana kerajaan serta wang rakyat dari diselewengkan oleh kalangan pengkhianat negara!!
Tuan ibrahim tuan man dan 30 ahli jawatankuasa pusat Pas jangan jadi 'katak di bawah tempurung' dan jangan biarkan arul kanda kandasamy memperbodohkan kamu semua!!
Ikhlas dari;
KHAIRUDDIN ABU HASSAN
Koordinator
Deklarasi Rakyat
8 Ogos 2017

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena