Monday 22 April 2019

Ceramah 'Menongkah Malapetaka Bangsa' Hantu pun tak mau datang? Dulu berUG UG sekarang penyatuan ummah Umno+Pas+Perkasa di Bera! Mujahid mengutuk sekeras2nya insiden keganasan di Sri Langka [Video Kesesakan lalulintas KL akan dikaji, GO KL memasuki kawasan kediaman]

Isnin, 22 April 2019
KiniTV
Bagi menyelesaikan masalah lalulintas pengangkutan awam di KL GO KL diperluaskan di kawasan kediaman. Menteri Wilayah Persekutuan itu juga memberitahu Kerajaan akan melantik konsultan dalam satu tender untuk mengkaji trafik si setiap jalan utama di bandar Kuala Lumpur. Beliau mahukan kepastian untuk mengetahui pelan perancangan trafik kerana ia membabitkan keputusan atau cadangan bercampur samada pihak swasta atau kerajaan.
Imej mungkin mengandungi: 4 orang
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, teks
Program jijik. Hantu pun tak datang. Ajar benci orang. Suka fitnah. Sapo suko.
Kami Viral

Imej mungkin mengandungi: teks
KENYATAAN MEDIA
MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI
Saya mengutuk sekeras-kerasnya insiden keganasan di tiga buah gereja dan tiga buah hotel di Sri Lanka yang mengorbankan kira-kira 207 nyawa dan mencederakan 500 orang ketika sambutan Hari Easter oleh penganut Kristian.
Saya juga mengecam tindakan menceroboh atau merosakkan mana-mana rumah ibadat. Tindakan menceroboh atau merosakkan mana-mana rumah ibadat bukan sahaja akan membangkitkan kemarahan tetapi akan turut menyebabkan kebencian antara agama. Malah, Islam juga melarang pembunuhan atau kerosakan terhadap manusia lain. Seperti dalam surah al-Maaidah, ayat 32:
مِنْ أَجْلِ ذَٰلِكَ كَتَبْنَا عَلَىٰ بَنِي إِسْرَائِيلَ أَنَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ
فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا
النَّاسَ جَمِيعًا ۚ وَلَقَدْ جَاءَتْهُمْ رُسُلُنَا بِالْبَيِّنَاتِ ثُمَّ إِنَّ كَثِيرًا مِنْهُمْ بَعْدَ
ذَٰلِكَ فِي الْأَرْضِ لَمُسْرِفُونَ
“Dengan sebab yang demikian itu Kami tetapkan atas Bani Israil, bahawasanya sesiapa yang membunuh seorang manusia dengan tiada alasan, atau melakukan kerosakan di muka bumi, maka seolah-olah dia telah membunuh manusia semuanya; dan sesiapa yang menjaga kehidupan manusia, maka seolah-olah dia telah menjaga kehidupan manusia semuanya. Dan sesungguhnya, telah datang kepada mereka Rasul-rasul Kami dengan membawa keterangan yang nyata; kemudian sesungguhnya kebanyakan dari mereka sesudah itu, menjadi orang yang melampaui batas di muka bumi.”
Takziah saya ucapkan kepada seluruh mangsa dan keluarga mangsa yang terlibat.
DATUK SERI DR MUJAHID YUSOF RAWA
MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI
22 APRIL 2019
*Like, Share dan Follow FB*
*Dr Mujahid Yusof Rawa*

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena