Thursday, 18 April 2019

NAJIB MANGSA KONSPIRASI GENG SENDIRIK? Kihkihkih Rasa2nya, klau boleh Najib sendirik nak menyorok juga! Untuk kes SRC, belum lagi kes yang lain², Najib sudah berdepan hukuman penjara maksimum lebih 100 tahun [Video Pengurus BNM nafi beri maklumat palsu kes Najib]

Khamis, 18 April 2019
Tiada penerangan foto disediakan.
Otai BERSIH
NAJIB MANGSA KONSPIRASI GENG SENDIRI... kihkihkih 
Baru masuk hari ke 3 perbicaraan, Najib dah tension dan jerkah kat abang polis...
Walhal, abang polis tu cuma nak jaga keselamatan Najib je pun. Budak India tu bawa beg galas dan terjah ke arah Najib.... apa² pun boleh berlaku tau.
Itu di luar mahkamah.
Di dalam mahkamah, Peguam Shafee kata Najib adalah mangsa konspirasi Jho Low dan geng.
Kita pun dok agak dah.
Selain pembelaan Najib yang akan berkisar kepada "I dont know, do you know" iaitu Najib konon tak tahu apa² berkaitan akaun² peribadi dia, tetapi bila keadaan semakin tersepit dihimpit, Najib kini beralih kepada menyalahkan geng dia sendiri.
The blaming game has just began. In only just the 3rd day of the hearing. Cepat sungguh anti-climate and ejaculation. 
I rasa team lawyer dia pun dah nampak kekangan pembelaan yang sungguh lemah.
I think we will also see banyak hujah² berkisar hal teknikal dan percubaan untuk timbulkan rasa ragu terhadap saksi² pihak pendakwa.
Sama²lah kita ikuti perkembangan selanjutnya.
Masalah utama geng Najib ni ialah ramai yang masih jadi fujitif yang menyorok dalam semak.
Mereka termasuklah
Jasmine Loo, Nik Faisal Nik Ariff dan Jho Low sendiri.
Najib sendiri tidak mahu seru geng ini supaya menyerah diri.
Rasanya, klau boleh Najib sendiri nak menyorok juga. 
Imej mungkin mengandungi: 25 orang, orang senyum
Otai BERSIH
Untuk kes SRC, belum lagi kes yang lain², Najib sudah berdepan hukuman penjara maksimum lebih 100 tahun.
Di bawah ini ringkasan kes tersebut.
1. Satu tuduhan salah guna kuasa
Najib dituduh menerima RM42 juta sebagai balasan terhadap jaminan kerajaan kepada pinjaman SRC daripada KWAP
Berdasarkan Seksyen 23(1) Akta SPRM 2009, jika sabit kesalahan, Najib boleh dihukum penjara maksimum 20 tahun dan denda 5 kali ganda nilai rasuah, atau RM10,000 tertakluk mana yang lebih tinggi
2. Tiga tuduhan pecah amanah
Tuduhan Pertama: Melibatkan RM27 juta
Tuduhan Kedua: Melibatkan RM5 juta
Tuduhan Ketiga: Melibatkan RM10 juta
Berdasarkan Seksyen 409 Kanun Keseksaan jika sabit kesalahan, Najib boleh dihukum penjara antara 2-20 tahun dan/atau denda.
3. Tiga tuduhan pengubahan wang haram
Memasukkan RM42 juta ke akaun bank peribadi
Bagi pertuduhan ini, berdasarkan Seksyen 4(1)(b) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil daripada Aktiviti Haram 2001, jika sabit kesalahan Najib boleh dihukum penjara sehingga 15 tahun dan denda RM5 juta sehingga lima kali ganda bagi setiap pertuduhan.
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, duduk dan sut

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena