Tuesday, 16 April 2019

Puas Tun M kena kutuk dengan pembangkang! Tapi masih bagi muka lagi? Mana sifat 'kuku besi' Tun M yang dulu? Tahniah Kepedulian PH menjaga kebajikan rakyat belum setahun mentadbir. [Video PROJEK ECRL 'JADI' BAIK UNTUK SEKTOR PEMBINAAN]

Selasa, 16 April 2019
Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang dan luaran
Imej mungkin mengandungi: 2 orang, orang senyum, orang berdiri dan luaran
Imej mungkin mengandungi: 4 orang, orang senyum, orang berdiri dan luaran
Otai BERSIH
Kesianlah Tun M ni.
Puas kena kutuk dengan pembangkang. Tapi masih bagi muka lagi. Mana sifat “kuku besi” Tun M yang dulu..?
Kerajaan PH yang diketui Tun M dilihat terlalu berlembut dengan pembangkang. Pembangkang sekarang banyak naik lemak.
Kerajaan PH yg diterajui Tun M mengamalkan demokrasi bukan mengamalkan fitnah terbuka.
Saya sangkakan Tun M akan bersikap kejam sedikit tetapi nyata Tun M tak pedulikan lagi semua tu.
Tun M sibuk nak pulihkan negara tetapi nitizen sibuk dengar cerita dongeng pembangkang yang mereka-reka dan membuat presepsi buruk terhadap PH.
Tun M tak sama dengan Tun M yang dahulu.
Hurmm...
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, teks
Kepedulian KERAJAAN PAKATAN HARAPAN Malaysia, Kebajikan Rakyat Belum Setahun Mentadbir..
Diantaranya:
>Program i-Suri, KWSP untuk para suri rumah.
> Rebat Bil Elektrik RM40 setiap bulan bagi keluarga Miskin & Miskin Tegar berdaftar & disahkan dalam Sistem e-Kasih.
> Harga runcit petrol lebih stabil. RON 95 - harga siling RM2.08 /Liter. Jika melebihi harga siling, kerajaan subsidikan.
> Peruntukan Khas (RM77 juta) Kementerian Kewangan kepada Peneroka FELDA untuk tahun 2018.
> Geran Sepadan RM500 melalui Skim Simpanan Pendidikan Nasional.
> Bayaran Bantuan Awal Persekolahan RM100 bagi setiap murid Tahun 1 hingga Tingkatan 5 bagi keluarga berpendapatan dibawah RM3,000 sebulan.
> Penetapan semula harga Minimum Getah Sekerap pada kadar RM2.50/kg berbanding sebelumnya RM2.20/kg (naik 30 sen/kg)
> Bantuan Musim Tengkujuh sebanyak RM600 (dibayar 2 kali pada Disember 2018 & Januari 2019) pada Pekebun Kecil RISDA.
> Bayaran Bantuan Sara Hidup yang lebih bersasar kepada kumpulan B40
> Sebanyak RM98 juta daripada keseluruhan cadangan peruntukan kepada Kementerian Pertahanan akan disalurkan untuk kebajikan veteran Angkatan Tentera Malaysia. – Penambahan RM20 juta dari tahun sebelumnya.
> Bantuan kewangan kepada persatuan bekas tentera sebanyak RM500,000 yang akan diagihkan kepada 140 persatuan bekas tentera.
> Menandatangani MoU dengan persatuan Pekilang-Pekilang Malaysia yang melibatkan 28 syarikat dan 13 persatuan Industri dengan 2,000 peluang pekerjaan ditawarkan kepada veteran tentera.
> Membekukan kenaikan bayaran tol di semua lebuhraya dalam bandar pada tahun 2019 yang melibatkan implikasi kewangan yang dianggarkan sebanyak RM700 juta
> Memansuhkan tol motosikal di Jambatan Pertama dan Kedua di Pulau Pinang, serta Lebuhraya Laluan Kedua di Johor dengan implikasi kewangan dianggarkan sebanyak RM20 juta setahun mulai 1 Januari 2019
> Menaik taraf dan penyelenggaraan semua sekolah dengan peruntukan RM652 juta berbanding RM615 juta tahun 2018.
> Menyediakan peruntukan sebanyak RM100 juta
bagi pembinaan semula sekolah daif di seluruh negara.
> Memperuntukkan RM206 juta untuk membangun dan menyediakan program latihan di politeknik dan kolej komuniti.
> Memperkasa aktiviti penyelidikan di Institusi Pengajian Tinggi (IPT) dengan peruntukan RM400 juta.
> Pemberian biasiswa dan pinjaman pelajaran dengan peruntukan RM3.8 bilion di mana RM2 bilion diperuntukan khusus kepada pelajar Bumiputera tajaan MARA.
> Memperuntukan RM17.5 juta kepada Malaysia Professional Accountancy Centre (MyPAC) untuk mengeluarkan 600 akauntan Bumiputera yang diiktiraf dalam jangka masa 5 tahun.
> Pelepasan cukai pendapatan individu bagi Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN) dinaikkan daripada RM6,000 kepada RM8,000.
> Memperuntukkan sebanyak RM1.2 bilion bagi tahun 2019 berbanding RM1.1 bilion tahun 2018 bagi memastikan kemajuan syiar Islam tidak terjejas.
> RM150 juta disediakan bagi melaksanakan program termasuk pembinaan masjid dan surau di seluruh negara, inisiatif ‘Khaira Ummah’ untuk melahirkan lebih ramai profesional di kalangan huffaz dan modul pembelajaran agama dengan penggunaan braille.
> Membantu Insentif Penerbitan Filem di Malaysia (FIMI) dengan peruntukan RM30 juta. Khazanah juga akan menyediakan peruntukan RM100 juta untuk FIMI yang khusus bagi penerbitan filem di studio Pinewood di Iskandar Johor.
> Pembiayaan PKS oleh institusi kewangan komersial sebanyak RM4.5 bilion dengan 60% jaminan Skim Jaminan Pembiayaan Perniagaan (SJPP) termasuk RM1 bilion untuk PKS Bumiputera
> Peruntukkan RM10 juta disediakan untuk menambah 50 Taman Asuhan Kanak-Kanak (TASKA) di bangunan Kerajaan ke arah meringankan bebanan kerja ibu yang bekerja.
> Untuk penempatan FELDA, peruntukan RM100 juta bagi menaiktaraf jalan, RM160 juta bagi projek sistem bekalan air, RM35 juta bagi projek membina dan naiktaraf bangunan serta projek pemasangan lampu jalan.
> RM30 juta bagi membantu semua pekebun kecil kelapa sawit mendapatkan pengiktirafan persijilan Malaysian Sustainable Palm Oil (MSPO).
> Pas bulanan perjalanan tanpa had RM100 (rel dan bas RapidKL) dan RM50 (bas RapidKL) dilaksanakan dan bakal dikembangkan meliputi perkhidmatan bas-bas lain.
> Telah berjaya mengurangkan kos keseluruhan projek LRT3 daripada RM 31.6 Billion kepada hanya RM 16.6 Billion.
> Projek MRT2 yang diuruskan oleh MRT Corp, Kerajaan telah berjaya menurunkan kos kontrak pembinaan sebanyak RM 8.8 Billion daripada RM39.3 Billion kepada RM30.5 Billion, iaitu penjimatan sebanyak 22.4%.
> Memastikan bekas banduan tidak ketinggalan dalam arus pembangunan serta dapat menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi, potongan cukai tambahan diberi kepada syarikat yang menggaji pekerja dalam kategori ini
> Perlaksanaan Dana Perlindungan Kesihatan Nasional B40.
> Bayaran royalti petroleum dan gas mula dibayar terus
kepada Kerajaan Terengganu. Kelantan pula akan menyusul setelah selesai penarikan balik semula saman royalti oleh Kerajaan Kelantan (2019)
> Dana RM1Bilion untuk golongan B40 membeli rumah
> Bantuan RM500 juta kepada FELDA diluluskan
> RM1Billion untuk baik pulih sekolah daif di Sarawak, peruntukan terus kepada kerajaan negeri Sarawak, pemantauan dan pelaksana bakal diselia oleh JKR
> Elaun pelajar Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) sebanyak RM430 dan RM500 untuk tujuan tambang bagi setahun yang dimansuhkan rejim BN diwujudkan semula berkuatkuasa Feb 2019
> Skim Peduli Sihat My Peka untuk penerima Bantuan Sara Hidup (BSH) serta pasangannya yang berumur 50 tahun bagi mendapatkan rawatan 36 jenis peyakit kronik secara percuma dilancarkan Mac 2019. Peruntukan sebanyak RM100 juta dan dijangka dapat membantu 800 ribu - 1 juta rakyat yang tidak berkemampuan.
> Skim MySalam diperkenalkan untuk membantu golongan B40 untuk mendapat perlindungan perubatan dalam bentuk kewangan (RM8,000) apabila berlaku masalah kesihatan melibatkan 36 jenis penyakit kronik, peringkat usia dari 18 - 55 tahun, melibatkan 3.6 juta rakyat Malaysia dibawah kategori B40. Dilancarkan pada Mac 2019.
> Peruntukan RM1.4 billion untuk kerajaan Negeri Kelantan bagi melaksanakan lima projek iatu naiktaraf lapangan Terbang Sultan Ismail,menyiapkan Central Spine Road, jajaran baru Jalan raya Pasir Putih, Machang, Jeli, Lebuhraya rakyat 3 dan projek jambatan Palekbang yang terbengkalai sejak 23 tahun lepas.
> Memperuntukkan RM3 billion untuk melaksanakan tujuh projek di Kedah antaranya pembinaan Lapangan Terbang Kulim, Lebuhraya Koridor Utara, Taman Perindustrian Petrokimia, Hub Taman Industri Pembuatan dan Logistik dan Perpustakaan Digital..
> Elaun bertugas pegawai RELA akan dinaikkan dari RM7.80 kepada RM9.80 sejam, manakala bagi anggota biasa daripada RM6 sejam kepada RM8 sejam selewatnya tahun depan.
> Meluluskan 127 projek bernilai RM3.087 di seluruh negara bagi PDRM, dengan RM100 juta daripadanya untuk menambah baik 12,409 unit kuarters polis, dan RM100 juta untuk membaiki 226 lif.
> Menyalurkan peruntukan berjumlah RM525,000 kepada kerajaan Terengganu untuk diagihkan kepada 3,219 mangsa yang terlibat dalam bencana Monsun Timur Laut (MTL) tahun 2018/2019
> Peruntukan RM12 juta atasi masalah air di Chini yang terletak di parlimen Pekan, yang telah berlarutan bertahun lamanya.
> Meluluskan peruntukkan RM338 juta untuk perlaksanaan pelbagai program Risda yang memberi manfaat kepada 552 543 pekebun kecil di seluruh negara. Sementara pada 21 Mac 2019, RM37 juta bantuan diluluskan untuk Program Pembangunan RISDA Kedah..
> Senarai hitam para pelajar peminjam PTPTN yang tidak dibenarkan keluar negara oleh rejim BN dahulu, dipadamkan di immigresyen dan kini bebas ke serata dunia. Pembayaran hutang masih dalam kajian, hanya bergaji RM4000-00 keatas atau pembayaran sukarela mula membayar buat ketika ini.
> Diskaun 20% untuk pengguna KTM
> Program Food Bank Msia untuk golongan B40
Sila sebarkan untuk manfaat bersama.
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, teks

4 comments:

Unknown said...

Hai teman-teman, saya sangat bahagia sekarang, setelah banyak cobaan untuk mendapatkan pinjaman dari bank saya dan internet saya akhirnya menemukan perusahaan yang memberi saya pinjaman 73.000 euro untuk meningkatkan bisnis saya dan membayar hutang keluarga saya. Sekarang saya dan keluarga saya menjalani kehidupan yang bebas finansial tanpa hutang atau pajak dan kami telah mengembangkan bisnis kami sendiri. Terima kasih kepada KREDIT CEPAT PINJAMAN INT'L, teman-teman saya akan menyarankan setiap orang untuk mencoba layanan mereka jika Anda memerlukan pinjaman untuk tujuan apa pun. Mereka sah, efisien dan ramah dan menawarkan pinjaman sebesar 3% per tahun. Silakan hubungi mereka di (capitalsfundingprestamos@gmail.com).
WhatsApp: +1 631 386 8061
Terima kasih...

YUSUF said...

KARNA RASA HATI YANG GEMBIRA BERKAT BANTUAN AKI SOLEH
MAKANYA SENGAJA NAMA BELIAU SAYA CANTUNKAN DI INTERNET !!!

assalamualaikum wr, wb, saya YUSUF saya Mengucapkan banyak2
Terima kasih kepada: AKI SOLEH
atas nomor togelnya yang kemarin AKI berikan "4D"
alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI
dan berkat bantuan AKI SOLEH saya bisa melunasi semua hutan2…
orang tua saya yang ada di BANK BRI dan bukan hanya itu AKI alhamdulillah,
sekarang saya sudah bisa bermodal sedikit untuk mencukupi kebutuhan keluarga saya sehari2.
Itu semua berkat bantuan AKI SOLEH sekali lagi makasih banyak ya, AKI
yang ingin merubah nasib
seperti saya...?
SILAHKAN GABUNG SAMA AKI SOLEH No; { 082-313-336-747 }

Sebelum Gabung Sama AKI Baca Duluh Kata2 Yang Dibawah Ini
Apakah anda termasuk dalam kategori di bawah ini...!!
1: Di kejar2 tagihan hutang..
2: Selaluh kalah dalam bermain togel
3: Barang berharga sudah
terjual buat judi togel..
4: Sudah kemana2 tapi tidak
menghasilkan, solusi yang tepat..!
5: Sudah banyak dukun ditempati minta angka ritual blom dapat juga,
6: Pelet pemikat hati untuk pria
7: Pesugihan tanpah tumbal
8: Dukun santet paling ampuh
satu jalan menyelesaikan masalah anda..
Dijamin anda akan berhasil
silahkan buktikan sendiri
Atau Chat/Tlpn di WhatsApp (WA)
No WA Aki : 082313336747

TERIMA KASIH YANG PUNYA
ROOM ATAS TUMPANGANYA SALAM KOMPAK SELALU

(1)"http://angkaramalantogel.blogspot.co.id/"

(2) "Pelet Khusus Untuk Pemikat Hati Pria"

(3) "Ilmu Santet Ganas"

(4) "Asli Pusat Pesugihan Putih Tanpa Resiko"

nick said...

Memang banyak kebaikan yang PH buat tapi masalahnya kementerian2 dan menteri2 PH bila dah dapat kuasa jadi macam dewa yang duduk kat kayangan. Sekarang ni dah payah nak dok merayau pi jumpa rakyat dan buat spot check tengok keadaan dan kesusahan rakyat. Semuanya bila dah duduk kat dalam bilik ber"air cond", malas dah nak berperangai macam waktu jadi pembangkang dulu. itu masalah terbesar menteri2 PH ni!kalau dok diam dan buat kerja senyap2 tu memang bagus tapi kamu tu ahli politik, kalau kamu tak canagkan usaha2 kamu tu, itu bodoh namanya!

Nick.
cape Tiger.

YUSUF said...

KARNA RASA HATI YANG GEMBIRA BERKAT BANTUAN AKI SOLEH
MAKANYA SENGAJA NAMA BELIAU SAYA CANTUNKAN DI INTERNET !!!

assalamualaikum wr, wb, saya YUSUF saya Mengucapkan banyak2
Terima kasih kepada: AKI SOLEH
atas nomor togelnya yang kemarin AKI berikan "4D"
alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI
dan berkat bantuan AKI SOLEH saya bisa melunasi semua hutan2…
orang tua saya yang ada di BANK BRI dan bukan hanya itu AKI alhamdulillah,
sekarang saya sudah bisa bermodal sedikit untuk mencukupi kebutuhan keluarga saya sehari2.
Itu semua berkat bantuan AKI SOLEH sekali lagi makasih banyak ya, AKI
yang ingin merubah nasib
seperti saya...?
SILAHKAN GABUNG SAMA AKI SOLEH No; { 082-313-336-747 }

Sebelum Gabung Sama AKI Baca Duluh Kata2 Yang Dibawah Ini
Apakah anda termasuk dalam kategori di bawah ini...!!
1: Di kejar2 tagihan hutang..
2: Selaluh kalah dalam bermain togel
3: Barang berharga sudah
terjual buat judi togel..
4: Sudah kemana2 tapi tidak
menghasilkan, solusi yang tepat..!
5: Sudah banyak dukun ditempati minta angka ritual blom dapat juga,
6: Pelet pemikat hati untuk pria
7: Pesugihan tanpah tumbal
8: Dukun santet paling ampuh
satu jalan menyelesaikan masalah anda..
Dijamin anda akan berhasil
silahkan buktikan sendiri
Atau Chat/Tlpn di WhatsApp (WA)
No WA Aki : 082313336747

TERIMA KASIH YANG PUNYA
ROOM ATAS TUMPANGANYA SALAM KOMPAK SELALU

(1)"http://angkaramalantogel.blogspot.co.id/"

(2) "Pelet Khusus Untuk Pemikat Hati Pria"

(3) "Ilmu Santet Ganas"

(4) "Asli Pusat Pesugihan Putih Tanpa Resiko"

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena