Thursday 18 April 2019

[Video Hasil Final Quick Count JOKOWI Sampaikan 'Pidato Kemenangan'..Moeldoko Tertawa Jokowi Menang Pemilu 2019 & Prabowo: Saya Sudah Presiden Indonesia! Kecewo boto dio Streram kalah..Pakai ajolah Kancil buruk tu, rosak sonang tolak!

Khamis, 18 April 2019

Jokowi Sampaikan 'Pidato Kemenangan' Atas Hasil Final Quick Count

metrotvnews
Kamis 18 April Capres Joko Widodo menyampaikan hasil konsolidasi dengan para pemimpin Parpol Koalisi atas kemenangan quick count. Jokowi juga menyampaikan bahwa 10 Pemimpin Negara sudah menyampaikan ucapan selamat atas sukses Pemilu Indonesia, antara lain PM Malaysia Mahatir Muhammad, PM SIngapora dan Presiden Turki Erdogan

Moeldoko Tertawa Jokowi Menang Pemilu 2019

Prabowo: Saya Akan dan Sudah Presiden Rakyat Indonesia


Imej mungkin mengandungi: 13 orang, orang senyum, orang ramai dan luaran
Hari ini mengetuai delegasi Parlimen Malaysia berjumpa dgn Pengerusi SPR Indonesia, Bapak Aniff Budiman di Jakarta. Beliau memuji reformasi kerajaan Malaysia & mengalu-alukan kedatangan kami sebagai pemantau Antarabangsa pilihanraya kali ini. @MYParlimen #pemiluserentak2019
Imej mungkin mengandungi: 18 orang, orang senyum, orang berdiri, pokok dan luaran
Imej mungkin mengandungi: 6 orang, orang senyum, orang duduk, meja dan luaran
Rakyat Indonesia berasa bangga selepas menjalankan kewajipan mengundi. Sistem demokrasi memerlukan rakyat yang bertanggungjawab untuk mengambil bahagian, tanpa kehadiran tinggi, kerajaan baru yg dibentuk tidak ada mandat yang menyakinkan & akhirnya pembangunan negara akan terjejas.
Imej mungkin mengandungi: teks
Kami Viral
Tahniah lah orang Kg Linsum punyai Ketua Kampong atau Pengerusi MPKK yang sebegini rupa... Tahniah dan Selamat maju Jaya.. Dulu dia jugak yang bukak dan bakar bendera Keadilan pada tahun 2013..
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, teks
Bertuah macam namo ehh dio ni
Bertuah boto orang Kg Linsum...
Inilah sokong membawa rebah namo ehhh
Kecewo boto dio Streram kalah..
Habih angan2 eehhh nak jadi OKB..
Relaxlah bro...
Pakai ajolah Kancil buruk tu...
Rosak sonang tolak....

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena